Levenhypotheek

Los af met een levensverzekering

Spaar op basis van een levensverzekering met een Levenhypotheek

Bij een Levenhypotheek wordt er, op basis van een levensverzekering, gespaard voor de aflossing van uw hypotheek. U betaalt hierbij maandelijks rente over de lening en premie voor de levensverzekering. De uitkering van de levensverzekering is aan het einde van de looptijd het aflossingsbedrag van de hypotheekschuld. Er zijn hierbij echter geen garanties voor de hoogte van de uitkering. Het rendement dat een verzekeraar met de premies haalt, bepaalt namelijk het uiteindelijke uitkeringsbedrag.

Levenhypotheek

Bij een levenhypotheek wordt normaliter gerekend met een vaste rekenrente van 3%. Dat is een soort van gegarandeerde rentevergoeding op het spaargedeelte van de hypotheek, met een uitkeringsgarantie van circa 60-70%.

Omdat het eindkapitaal hiermee dus niet vaststaat, bestaat er een risico dat u niet genoeg vermogen opbouwt om uw hypotheek aan het eind van de looptijd helemaal af te lossen.

De voordelen van een Levenhypotheek:

  • Vaste maandlasten
  • Geen verplichte aflossing tijdens de looptijd
  • Belastingvrije uitkering van de kapitaalverzekering

Heeft u interesse in deze of enig andere hypotheek?Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag!

Staat u op het punt een hypotheek af te sluiten?

Wij vertellen u graag alles over de verschillende mogelijkheden voor nu en in de toekomst.